Drupal opdatering – beta-version 8.2.0

Drupal opdatering – beta-version 8.2.0

Den første større opdatering til den nyeste version af Drupal 8 - version 8.2.0 - er nu klar til diverse tests. Med lanceringen sker der store ændringer i forhold til hvordan man fremadrettet versionerer.

Opdateringen tillader at Drupal hurtigere og hyppigere kan opdatere, samt sikre bagudkompitabilitet.

-       Drupal 8.2.0 forventes at blive lanceret d. 5. oktober.

Version 8.2.0 inkluderer mange såkaldte ”REST” webserviceforbedringer, der skal sikre hurtighed, ekstra stabilitet og bedre skaleringsmuligheder. F.eks. har Drupal lavet et nyt eksperimenterende modul for indholdsændringer, blok erstatning, en sidebar til at konfigurere side elementer på plads, og endnu flere forskellige egenskaber og forbedringer.

De enkelte beta-version kan ses via disse links: Beta1, Beta2 og Beta3

Men hvad betyder det for MIG tænker du måske?

Den seneste ændring i forhold til 8.1.x er blevet udgivet. Derved vil 8.1.x ikke få flere udgivelser inden 8.2.0, og sideejerne bør forberede sig til at opdatere fra 8.1.x til 8.2.x, for fortsat at få fejlrettelser og sikkerhedsrettelser.

Temaer og moduler:

Drupal 8.2.x er bagud-kompatibelt, men dette inkluderer IKKE interne API ændringer, og ændringer API ændringer til eksperimenterende moduler, dvs. enkelte ændringer kan være nødvendige.

En samlet oversigt over ændringer for 8.2.x, testmoduler og temaer kan nu ses ved at tilgå linket: Se en samlet oversigt over ændringer

Oversættelse:

Oversættelser fra localize.drupal.org er blev tilrettet og tilbydes nu som faste variable i forhold til oversættelse. Disse er fastlåst i forhold til udgivelsen, så det er nu muligt at opdatere oversættelserne.

Kerneudviklere:

Alle udestående udfordringer i forhold til 8.1.x bliver automatisk overført til 8.2.x og fremtidige rapporteringer vil blive rettet mod 8.2.x grenen af Drupal. Den nye 8.3.x vil fortsat være åben for nye udviklinger mens version 8.2.x ruller ud.

HJÆLP?!

Hos Bellcom hjælper vi jer selvfølgelig med at opdatere til den nyeste version, hvis I har brug for hjælp, i forhold til en given aftale.

Kontakt os på tlf. 70 26 00 85

Eller på mail info@bellcom.dk