Google Pingvinen 4.0 er LØS!

Google annoncerede d. 23. september, 2016 at "Google Penguin" nu er blevet en integreret del af deres kerne-søgealgoritme. Google Penguin blev lanceret tilbage i 2012, og var en "ekstra" algoritme rettet mod websites som ikke overholdte Google Webmaster Guidelines, ved at benytte sig af black-hat SEO teknikker, for at manipulere sig til en højere rangering.

Dvs. at Google Penguin, kort fortalt, algoritmen "fanger" og forhindre spamsider, som Googles kerne-søgealgoritme ikke selv kan opfange, og tildeler dem herefter strafpoint. Men nu er Google Penguin blevet en integreret del af søgealgoritmen.

En udtalelse fra Google, fortæller nærmere:

"With this change, Penguin’s data is refreshed in real time, so changes will be visible much faster, typically taking effect shortly after we recrawl and reindex a page."

Google Penguin fungerer nu i realtid

Som sagt er Google Penguin en algoritme der "fanger" websites som spammer søgerangeringer og har siden 2012 ikke været aktiv, i realtid. Det vil sige der kunne gå lang tid før at en side blev klassificeret som "spam", men nu bliver disse websites opdaget i realtid, og tildelt straftpoint.

I den forbindelse, så skal website som er blevet klassificeret som spam website IKKE venter uger/måneder på at slippe ud af deres "fængsel", da det hele nu kører i realtid. Disse ændringer gør at det bliver nemmere og hurtigere at opdatere ens sider, hvis de skulle være blevet ramt af spam.

Et godt råd: Manupulation er blevet svært - så lad være!

I og med at Google nu agerer hurtigere end noget menneske gør, at manipulation aldrig har været sværere. Dvs. at firmaer som lever af at manipulere med Googles søgeresultater, nu får det meget sværere.

Penguin er nu sidespecifik og ikke websitespecifik

I samme spor sker der hårde opdateringer i forhold til SEO. Ifølge Google, så vil deres pingvin blive meget mere side-specifik, i stedet for hele website-specifik. Pingvinen vil ramme individuelle sider med rangerings straffe, frem for hele websites.

Algoritmen kan ramme sektioner af et website eller individuelle sider, hvilket betyder, at firmaer ikke længere kan være afhængige af specifikke sektioner på et website for at opnå en højere rangering. Højt kvalitets indhold skal derfor fordeles ligeligt. Dette kan blive en hovedpine for firmaer der har tilsidesat områder af deres samlede website.

Er Google pingvinen rullet ud?

Den realle Google Pingvin er med stor sansynlighed ikke rullet ud endnu. Google fortæller, at de løbende ruller opdateringen ud og det vil tage en rum tid før den bliver 100% aktiv. Dog kan de nye parametre for Google Penguin muligvis allerede være aktiv. Dette betyder at firmaer skal ændre på indstillinger, for ikke at få strafpoints hos Google.

Hvad skal jeg gøre?

Du tænker måske så, at denne Google pingvin vil true dit firmas rangering hos Google. Hvis dette er tilfældet, så bør du tænke over om dit website virkelig leverer kvalitets indhold på hver enkelt side.

Første skridt i processen bør indvolvere en fuld gennemlæsning af ALT indhold og vær sikker på at det ikke er i strid med Googles regler. Dette er et minimum for IKKE at bliver bandlyst. Det kan dog stadig ikke garantere at du rangerer højt. På trods af at du overholder reglerne så kan det stadig være af en såkaldt lav-kvalitet. Kig derfor på dit eksisterende indhold og tænk over om det tilfører en real-værdi til din websiden. Reagerer dine kunder godt til indholdet? Er de i kontakt med indholder på nogen måde?

Vores råd fra Bellcom er at rette alt indhold, og Google Penguin bør være en FORDEL og ikke en forhindring. 

Har du brug for hjælp eller sparring, så sidder vi klar til at hjælpe dig hos Bellcom - 70 26 00 85