Bellcom er blandt udvalgte virksomheder til samarbejde om vækst!

image
Virksomheder udvalgt til samarbejde om vækst

Nyt partnerskab skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og beskæftigelse til udsatte ledige. 11 virksomheder er netop blevet udvalgt i Kolding, Herning og Ikast-Brande kommuner. Projektet skal samtidigt bane vej for, at kommunerne kan bruge nye finansieringsmekanismer til deres sociale indsatser. Partnerskabet er søsat af Den Sociale Kapitalfond sammen med Erhvervsministeriet og en række fonde og kommuner.

Over 400.000 udsatte danskere er i disse år uden for arbejdsmarkedet og mellem 7–8 procent af en ungdomsårgang kommer hverken i job eller i uddannelse. Det har store omkostninger for den enkelte og for det danske samfund. Hvis udfordringen skal løses, skal der ansættes flere udsatte ledige i de danske virksomheder, og tidligere har man i Den Sociale Kapitalfond oplevet stor succes med målrettede vækstprogrammer for virksomheder, der gerne vil tage et særligt socialt ansvar.

Den erfaring danner udgangspunkt for det nye projekt ”Vækst med social bundlinje”, som for nyligt blev lanceret af Den Sociale Kapitalfond i samarbejde med TrygFonden, Bikubenfonden, Turborgfondet og Markedsmodningsfonden under Erhvervsministeriet samt en række kommuner. Projektet afprøver om metoden med ”sociale vækstprogrammer” på kommunalt plan kan bruges til at koble vækst og social ansvarlighed. Samtidig tester partnerskabet, om indsatsen kan sættes på investeringsformel – en såkaldt ”Payment by Results” mekanisme – hvor det offentlige betaler for resultaterne (fx antal udsatte/unge i job) frem for aktiviteterne.

 

Intenst forretningsudviklingsforløb

Nu er så de 11 første virksomheder blevet udvalgt, efter et intenst forløb med en række interviews og workshops, der har haft til formål at finde de bedst egnede virksomheder med størst forretningsmæssigt, socialt og teammæssigt potentiale. De 11 virksomheder, der er udvalgt i tæt samarbejde med de lokale kommuner og erhvervsråd, er:
- Kolding: Lotra, Trekantens Diamantskæring, Handy Transportvogne og BellCom Udvikling
- Herning: Av form, Multi Air, Fasterholt Maskinfabrik og ACO Funki
- Ikast-Brande: AP Auto og Maskinværksted, JW Industri 2015 og Niebuhr Gears

Første del af acceleratorforløbet starter i maj måned og løber frem til oktober 2017 efterfulgt af et 6 måneders opfølgningsforløb. I perioden vil et team af dedikerede forretningsudviklere og erfarne erhvervsfolk hjælpe virksomhederne til vækst, der på sigt skal sikre flere arbejdspladser.

Henrik Vinge, CCO i Niebuhr Gears fra Ikast-Brande, fortæller:

Niebuhr står i en situation med stærkt øget konkurrence i markedet. Vi må derfor øge vores omsætning og indtjening yderligere for at udnytte vores produktionsapparat til det yderste og for at kunne investere i de mest effektive produktionsmetoder. Vores nuværende vækst skal fastholdes og vi ønsker, via samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond, at få værktøjer og inspiration til at skabe et forbedret grundlag for denne vækst.

Næste runde af projektet starter i november måned med 3 nye kommuner (Frederiksberg, Rudersdal og Gladsaxe) og en række endnu ikke udvalgte virksomheder fra de pågældende kommuner.